Aanstaande zondag DAW; een gevaarlijke tegenstander

Aanstaande zondag speelt het eerste elftal de thuiswedstrijd tegen DAW 1. Na drie uitwedstrijden met een maximaal resultaat komt zondag DAW uit Schaijk naar de Bakenbos. DAW bezet momenteel de tiende plaats en heeft twee punten meer als Sportclub Irene. Een zogenaamde zes punten wedstrijd want bij winst gaan de Tricolores over de mannen uit Schaijk heen.

De uitwedstrijd, gespeeld op 24 maart, werd met ruime cijfers, 5 – 2, gewonnen door DAW. Sportclub Irene heeft nog iets recht te zetten en zal voor de volle winst moeten gaan om de gevarenzone te ontvluchten.

Uit de laatste vier wedstrijden werden 10 punten behaald. Thuis tegen Helvoirt kwamen beide teams, ondanks een veldoverwicht van de Irene mannen, niet tot scoren. Een week later werd er weer gewonnen van Volharding. Na de 3 – 2 winst in de thuiswedstrijd werd er ook in Vierlingsbeek gewonnen. Vooral in de tweede helft speelde Sportclub Irene een mooie partij voetbal. Casper Vermeulen scoorde twee maal en Auke Houben raakte met een volley nog vol de lat.

Daarna op Paaszaterdag naar Helvoirt. Dik een uur rijden. Gezien de thuiswedstrijd waren er zeker mogelijkheden om de drie punten mee naar Tegelen te nemen. Wederom Casper Vermeulen maakte de 0 – 1. Daarna nog kansen voor Jeroen Thijssen, Sierd Janssen en nog een bal op de paal van Casper. Helvoirt moest komen en uit een voorzet verdween de bal ongelukkig in het eigen doel. Na de rust nam Sportclub Irene weer het initiatief en scoorde Sierd de 1 – 2. Helvoirt zette alles op de aanval, maar wist tegen de gedegen verdediging geen kansen te creëren. Aan de andere kant had Irene nog zeker drie keer moeten scoren. Na het laatste fluitsignaal vooral opluchting en blijdschap.

Paasmaandag de volgende uitwedstrijd; naar Vinkel tegen de plaatselijke EVVC. Opnieuw 70 minuten rijden. Thuis met 1 – 2 verloren en EVVC had de laatste drie wedstrijden allemaal gewonnen. Ook een nadeel was dat EVVC paaszaterdag vrij was en Sportclub Irene een wedstrijd in de benen had. Imo Seelen haakte helaas bij de warming up af. De wedstrijd liet echter iets anders zien. Een sterk Irene maakte via Tom van Rhee al snel de 0 – 1 en na een benutte penalty van Jeroen Thijssen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De keeper van EVVC behoede zijn team voor meer doelpunten maar moest diep in de tweede helft passen en Hiroki maakte de derde Tegelse treffer
Aanstaande zondag hoopt Sportclub Irene de goede reeks voort te zetten en met een overwinning weer een stap omhoog te maken in de rangschikking.

De sponsoren van de wedstrijdbal zijn Niesen Metaalbewerking uit Reuver. Gespecialiseerd in boor en tap werk. De tweede sponsor is transportbedrijf Beurskens Allroundcargo ( www.allroundcargo.nl) uit Tegelen. Een distributiecentrum met dagelijkse verbindingen Duitsland, Zwitserland, Italië België en natuurlijk Nederland
Beide sponsoren onze dank en veel succes aan spelers en staf voor de aanstaande wedstrijd.

Share This