Bijzondere wedstrijd Sportclub Irene JO15-1

Sportclub Irene JO15-1 trof in de eerste wedstrijd van dit seizoen een wel heel erg bijzondere tegenstander: hun leeftijdsgenoten van Rovers FC uit Japan. Rovers FC werd in 2013 opgericht door Robert “Bobby” Cullen, de oud spits van onder meer VVV-Venlo met een Noord-Ierse vader en Japanse moeder.

Het team was voor een week via Total Soccer Network op trainingskamp bij VVV-Venlo, als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Afgelopen woensdag werd er geoefend tegen een combinatieteam JO13/JO15 van VVV-Venlo, wat een 4-3 nederlaag opleverde. En gisteren was op het zonovergoten sportpark de Bakenbos de JO15-1 van Sportclub Irene dus de tegenstander. Na een leuke, sportieve en spannende pot trokken de Tricolores uiteindelijk aan het langste eind, 5-3. Na afloop van de wedstrijd stond er voor de Japanners nog een training op het programma onder leiding van Joep Konings, tevens trainer van Sportclub Irene JO15-1. Een mooie en leuke ervaring voor beide teams.

Uiteraard werd er voor de wedstrijd eerst een gezamenlijke foto gemaakt.