Saber Rahmani geslaagd voor het trainersdiploma UEFA-C

Afgelopen donderdag 6 december is Saber Rahmani, trainer van de JO17-1 van Sportclub Irene, geslaagd voor zijn trainersdiploma UEFA-C.

De (door)ontwikkeling van jeugdvoetbaltrainers in het algemeen is bij Sport Club Irene een belangrijke pilaar. We willen immers dat onze jeugd goed wordt opgeleid door goede gediplomeerde trainers, Onze visie, die natuurlijk ook gedragen wordt door de KNVB, wordt breeduit gesteund door VVV, als partner club is het immers van belang om de opleiding zo goed als het kan af te stemmen voor een stapje hoger…
De cursus die plaats vond bij VVV, startte in het najaar van 2017.
De docenten voor deze cursus waren Joop Oosterveld en Albert van der Weide.

Saber:
Afgelopen jaar heb ik naast mijn opleiding ook de trainers cursus UEFA-C gevolgd. Ik heb het afgelopen jaar veel kennis mogen opdoen en veel geleerd over het trainerschap en voetbal in het algemeen.
Albert en Joop hebben met mij, door hun verschillende ervaringen, veel kennis gedeeld. Dit maakte het voor mij nog leuker om mezelf “leergierig” op te stellen. Hun boodschap was voor mij altijd duidelijk en helder. Door hun manier van communiceren kon ik het eenvoudig “eigen” maken.
Het heeft mij uiteindelijk meer inzicht gegeven op: Voetbal tactisch gebied, maar vooral ook een goede kijk op de structuur rondom het voetbal gebeuren.
Ik heb nu een duidelijke structuur/visie waar ik mijn trainingen op moet/kan baseren. Uiteindelijk gaat het om het verbeteren van spelers als individu tot een goed functionerende teamspeler.
Ik heb mijn praktijk examen met een Trotse 7 afgesloten. Hierdoor heb ik in de toekomst de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen voor UEFA B. Voor nu zal ik mij met veel plezier inzetten voor JO17-1.
Graag wil ik Albert van der Weide en Joop Oosterveld bedanken voor alle leerzame momenten! Uiteraard Sportclub Irene voor het vertrouwen en niet te vergeten mijn praktijkbegeleider Danny Caelen.

Saber Rahmani