Sportzorg

Wat is Sportzorg ?

Voetballen bij Sportclub Irene doe je vooral om sportief bezig te zijn en plezier te hebben in het sporten. Helaas kan dit ook wel eens gepaard gaan met blessures. Deze blessures wil iedereen natuurlijk voorkomen. Omdat Sportclub Irene veel waarde hecht aan preventie zijn we aangesloten bij Sportzorg.

Sportzorg bestaat uit systematische voorlichting, educatie en begeleiding op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Doel ervan is dat blessures worden voorkomen, er bij blessures snel een goede oplossing wordt geboden, dat geblesseerde sporters sneller herstellen en dat voorkomen wordt dat nogmaals eenzelfde blessure ontstaat.

Sportzorg bestaat uit een pakket van maatregelen dat wordt aangeboden door het Sportbedrijf Venlo, Vereniging Sportgeneeskunde Nederland in samenwerking met het Sport Medisch Adviescentrum SMA-Vitaal van VieCurie. SMA-Vitaal werkt weer nauw samen met Funqtio, praktijk voor fysiotherapie in Tegelen. Samen kunnen zij in geval van preventief advies of blessures de voetballers van Sportclub Irene bijstaan.

Door de combinatie Sportzorg, SMA-Vitaal en Funqtio, worden blessures voorkomen en wordt de sporter met klachten een sneller herstel geboden. Hij/zij weet immers snel de weg te vinden in de sportgezondheidszorg. Het doel is bewustwording creëren bij de vereniging en sporters op het gebied van verantwoord sporten.

 

Sportmedische diensten via SMA-Vitaal

Sportclub Irene krijgt door de aansluiting bij Clubzorg snelle toegang tot de juiste specialisten op het gebied van sportmedische zorg bij SMA-Vitaal:

  • Sportkeuringen
  • Medische consulten
  • Sportmedische onderzoeken
  • Testen (bijvoorbeeld inspanningstest)
  • Sportmedisch advies (voeding, training, blessures & gezondheid).

 

Sportmedische diensten via Funqtio

Om een laagdrempelige toegang bij blessures mogelijk te maken, houdt Funqtio praktijk voor fysiotherapie iedere week een inloopspreekuur bij Sportclub Irene. Hierdoor hoef je niet lang met je vragen of blessure door te lopen. Daar waar het nodig mocht zijn kan Funqtio direct contact leggen met de sportartsen van SMA-Vitaal voor overleg of advies in de behandeling.

 

Educatie

Via Sportzorg wordt voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld voor aan Sportclub Irene. Daarnaast kan Sportclub Irene maken van speciale voorlichtings- en scholingsavonden voor trainers, coaches, (bege-)leiders, docenten, (para-)medisch kader en ouders. Voorlichtingsavonden gaan bijvoorbeeld over voeding, materiaal, blessures en trainingsbelasting. Op scholingsavonden wordt stilgestaan bij onderwerpen als Eerste Hulp bij sportongevallen en preventie van sportblessures.

Voorlichtingsmateriaal en informatie over voorlichtings- en scholingsavonden publiceren wij op onze website onder Nieuws.