JO19-1 sluit eerste seizoenshelft af met zege

en blijft in de race.

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week was het nu tijd voor de laatste thuiswedstrijd van de heenronde en de tegenstander in deze wedstrijd was DESM uit Weert. Lang waren we bang dat de wedstrijd zou worden afgelast maar ’s morgens kwam het bericht dat alle thuiswedstrijden door zouden gaan. En dus werd er om 14.30 u, een half uur eerder dan normaal gesproken vanwege de vroeger invallende duisternis, afgetrapt en kon de bal gaan rollen. Helaas kon Zakaria niet aanwezig zijn omdat hij ’s morgens ziek naar huis was gegaan van zijn werk. Maar voordat de eerste balcontacten worden beschreven komen we eerst nog even terug op een balcontact van vorige week. Of beter gezegd, een niet-balcontact want Stan bezwoer mij deze week op de training dat zijn doelpunt van vorige week alleen van zijn voet kwam en niet meer werd aangeraakt door een verdediger. Nu dit is rechtgezet kunnen we verder met de wedstrijd van deze speelronde.

De bedoeling was om de tegenstander vanaf de eerste minuut met dominant voetbal onder druk te zetten en dan zouden de doelpunten vanzelf volgen. En al in de eerste minuut (na 18 seconden) was daar het eerste schot op doel toen Nick diep werd gestuurd. En daarmee was direct een groot euvel van deze wedstrijd al zichtbaar want in plaats van de bal af te geven aan een speler die er beter voorstond ging hij voor eigen succes. En het zou in de loop van de wedstrijd niet bij deze ene keer blijven. Wat wel lukte is het onder druk zetten van de tegenstander want het was vrijwel alleen Sportclub Irene dat het spelbeeld bepaalde. Voortdurend ging de bal heen en weer en werd er geprobeerd om een gaatje te vinden in de muur die DESM rond het eigen strafschopgebied had opgebouwd. Maar helaas wilde dit nog niet lukken. Ook werd er vaak te snel de lange bal gegeven, maar deze moet dan precies goed vallen en dat is zeker met de tegenwind die we in de eerste helft hadden heel moeilijk. Deze wind zorgde er ook voor dat veel ballen niet goed aankwamen bij een medespeler zodat het spel deels vrij slordig oogde. Gelukkig was DESM ook slordig want na balverlies van ons kon een speler op links doorgaan en de bal terugleggen op een vrijstaande speler maar deze was inderdaad te slordig in de afwerking en de bal vloog over. Hiermee hebben we ook direct de enige kans die zij kregen benoemd. Maar ook wij wisten in de eerste helft verder geen kansen te creëren ondanks het enorme overwicht. Hierdoor bleef het tot aan de rust 0-0 en moesten we in de tweede helft dus nog flink aan de bak.

In de rust werd er niet gewisseld, maar vond wel een omzetting plaats. Hiroki ging voor de verdediging op het middenveld spelen want DESM had voorin maar 1 spits staan en met nog 3 verdedigers over moest dit geen probleem worden. Met Hiroki op het middenveld moest er nog meer druk naar voren komen en vanaf de eerste minuut ging het weer door. Nu hadden we de wind in de rug, maar toch lieten de doelpunten nog op zich wachten. Met nog steeds de brilstand op het bord kreeg Damian een bal die werd uitverdedigd onder controle en besloot om nu eens niet via de combinatie maar op eigen houtje een doelpunt te forceren. Hij ging een speler voorbij en werd door een volgende speler, in het strafschopgebied, gevloerd. “PENALTY!!!”, schreeuwde iedereen van Irene maar de scheidsrechter wuifde het weg en liet doorspelen. Naderhand zei hij dat hij het idee had dat de situatie te veel opgezocht werd en dus naar zijn mening niet voldoende was om de bal op de stip te leggen. Toch zorgde dit moment op de een of andere manier voor meer vuur want niet te lang na dit moment viel het doelpunt dan toch. Abdes kreeg de bal, hoorde en zag Damian op de rand van het strafschopgebied en legde de bal uiterst precies over de verdediger zodat Damian oog in oog stond met de uitkomende keeper. Deze keer had de keeper geen kans en de bal ging langs hem in het doel. En daar was dan eindelijk de zo belangrijke 1-0. Tot dat moment had de keeper zich volop kunnen onderscheiden want hij had op elke bal tot dan toe een goed antwoord gehad en er zodoende voor gezorgd dat DESM nog in de wedstrijd zat. Zo had hij in de tweede helft een paar vrije trappen op zich af zien komen maar wist deze telkens te keren. Een keer had hij hierbij de hulp van de lat nodig toen een vrije trap van Nick dichtbij een doelpunt was. Nu dus eindelijk de openingsgoal was gevallen konden we proberen om nog meer doelpunten te maken maar zouden we in elk geval de drie punten in eigen huis houden. De stand kreeg gelukkig nog wel een iets beter aanzien toen Damian de bal kon doorschuiven naar Nick en deze met een schuiver in de lange hoek de eindstand op 2-0 bepaalde. Vlak na dit doelpunt werd Nick naar de kant gehaald en mocht Yannick in zijn plaats komen. Dit optreden was echter, helaas voor Yannick, maar van korte duur want al binnen een paar minuten schoot het hem in de hamstrings en moest hij alweer van het veld. Ook Aïmane werd gewisseld en voor hun kwamen Sten en Maike in het veld. Afgezien hiervan gebeurde er verder niet heel veel meer en na 90 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de winterstop begonnen.

Na de wedstrijd kwamen we nog even allemaal bijeen in de kantine en daarna zat het voetbal er voor dit kalenderjaar, afgezien nog van 1 training aanstaande donderdag, erop. Op zaterdag 9 februari staan we weer op het veld voor een officiële wedstrijd maar in Januari beginnen we alweer met de voorbereiding op deze tweede seizoenshelft. Als het allemaal een beetje wil lukken kan dit nog een hele ontknoping worden, maar het is dan wel van belang dat het teambelang boven het eigen belang wordt gesteld want dat kost op de lange duur te veel punten.

Terwijl wij in de kantine bijeen zaten werd er in Herten door de nummers 1 en 2 tegen elkaar gespeeld (SHH en Someren). Someren stond op doelsaldo eerste en SHH dus tweede. Deze wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was en daardoor is hun voorsprong op ons terug gelopen naar 2 punten zodat alle kansen nog open zijn.

Rest mij nog iedereen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling te wensen en we hopen op een gezond, sportief en succesvol 2019.

Share This