Voor-de-voeten-lopers uiteindelijk onder de voet gelopen

en alleen aan kop

De eerste thuiswedstrijd van de tweede competitiehelft stond op het programma en de ploeg die ons de eerste nederlaag toebracht was te gast. Uiteraard hadden wij het gevoel dat er nog iets recht te zetten was omdat dit verlies niet nodig en ook niet terecht was. En hoewel de uitslag van deze tegenstander ons vorige week op de eerste plek bracht wilden we er vandaag toch echt voor zorgen dat ze vandaag met lege handen naar huis zouden gaan. Helaas moesten we het vandaag zonder Sam en Quinn doen omdat beiden een blessure opliepen deze week. Vanwege omstandigheden kwam Stan vandaag later en kon dus niet in de basis beginnen.

Om 15 uur begon de wedstrijd en het initiatief lag direct bij ons; Susteren was duidelijk niet gekomen om ons met mooi voetbal van de mat te spelen. Aangezien wij ook niet van de mat gespeeld wilden worden waren we het hier snel eens, maar we hadden toch liever een voetballende tegenstander gehad. De opzet van Susteren was om elke bal zo snel mogelijk naar voren te knallen in de hoop hier de sterke spits in stelling te brengen. Voetballend waren wij dus de meerdere, maar Susteren slaagde er steeds in om ons zodanig voor de voeten te lopen, dat we er niet door kwamen. Dit kwam ook deels doordat wij niet goed genoeg waren om de tegenstander helemaal in de houtgreep te nemen en door te drukken. Ook hadden we een aantal keren slordig balverlies. Balverlies bij Susteren achterin zorgde ervoor dat Yannick de bal kon onderscheppen en door wilde stoten naar de goal. Hierbij werd hij door de laatste verdediger naar de grond gewerkt en bleef ons niet veel meer dan een vrije trap van Nick, die door de keeper onschadelijk werd gemaakt. De kaart, die in mijn ogen ook gegeven had kunnen worden, bleef in het borstzakje zitten voor Martijn toen die, te laat, doorging op een tegenstander. Voor eenzelfde vergrijp ging later in de eerste helft ook een speler van Susteren in het boekje, terwijl een bodycheck op Maike zonder consequenties bleef. We moesten tot de 35e minuut wachten voordat de eerste grote kans van de wedstrijd kwam. Nick sloeg Damian over en gaf een bal die in eerste instantie kansloos leek. Maar de bal kwam aan bij Yannick, die vrijer stond dan hijzelf besefte en de bal overschoot. Hoewel we dus voetballend de betere waren wisten we hier geen profijt uit te trekken en omdat ook Susteren niet verder kwam dan een paar speldenprikjes was de stand bij rust nog zoals in het begin van de wedstrijd: 0-0. Waarbij wel gezegd moet worden dat, als Susteren het beter uitgespeeld had, deze speldenprikjes ons meer pijn hadden kunnen doen.

Omdat we er wel vertrouwen in hadden dat we het in de tweede helft alsnog konden beslissen gingen we na de rust in ongewijzigde samenstelling het veld weer op. Stan was inmiddels gekomen en kleedde zich snel om zodat hij in de tweede helft zou kunnen invallen. De tweede helft was pas begonnen toen Teun handelend moest optreden en er met een goede reflex voor zorgde dat we niet op achterstand kwamen. Kort daarna kreeg Susteren nog een mogelijkheid maar deze speelden ze niet goed uit zodat het hier niet echt gevaarlijk werd. Nadat we het eerste kwartier zonder kleerscheuren waren doorgekomen was het tijd voor een dubbele wissel: Stan en Aïmane kwamen voor Maike en Yannick. Stan kwam erbij op het middenveld zodat Damian kon doorschuiven naar de spitspositie en Aïmane ging op rechtsvoor spelen. Deze wissel was nog geen minuut oud, toen er al het eerste gevaar werd gesticht. Aïmane bezorgde de bal bij Damian die echter met links moest inschieten en de bal daardoor niet genoeg snelheid kon geven zodat de keeper hier nog vrij makkelijk overeind kon blijven. Even later was het wel raak toen de bal door Damian met het hoofd werd verlengd en Aïmane los was. Oog in oog met de keeper bleef hij heel rustig en schoof de bal in de hoek: 1-0. Daar was dan eindelijk het doelpunt waar we al zolang op wachtten. En de stemming werd nog beter toen Aïmane kort daarop zijn tweede maakte. Een vrije trap van Tijn, die een goede wedstrijd speelde op de voor hem nog onwennige plek, hoefde door Aïmane alleen even met het hoofd geschampt te worden om de keeper te passeren: 2-0.

We hadden de hoop de wedstrijd hiermee beslist te hebben, maar dat was te vroeg gejuicht. Hiroki, die over de hele wedstrijd gezien de spits goed onder controle had, maakte een kleine inschattingsfout door de bal te willen onderscheppen in plaats van mee te lopen met de spits en deze was los. Ook hij bleef oog in oog met de keeper koel en schoof de bal langs Teun in de lange hoek: 2-1. Nu was de marge weer teruggebracht en moesten we toch weer oppassen dat de tegenstander niet op gelijke hoogte zou komen. Susteren rook natuurlijk bloed en deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. De strijd was toch al fysieker geworden en een aantal overtredingen waren rijp voor een kaart maar de scheidsrechter spaarde Susteren. Ook toen Damian vol in zijn rug geduwd werd in het strafschopgebied besloot de scheidsrechter dat dit niet voldoende was voor een strafschop. Uitgerekend de speler die hier zwijnde beklaagde zich even later luid bij de scheidsrechter toen Damian volgens hem een overtreding op hem beging. De scheidsrechter oordeelde dat er van beide zijden getrokken geduwd en getrokken werd en liet doorspelen. Inmiddels stond echter Nick met de bal voor de keeper en maakte hier geen fout: 3-1

Bij Susteren waren nu de rapen gaar en van voetballen kwam niets meer. Damian kon uiteindelijk nog 4-1 maken en daarmee de wedstrijd in het slot gooien. Aan deze stand veranderde ook niks meer en nadat de scheidsrechter voor de laatste keer floot wisten we dat we nog even van de eerste plek mochten genieten. Smetje voor ons was dat Abdes nog een gele kaart kreeg bij een 4-1 stand, maar deze blijft vooralsnog zonder consequenties. Ook de kaart van Martijn heeft geen gevolgen behalve dat het verslag hierdoor aardig gekleurd is. Maar het had nog veel gekleurder kunnen zijn als de scheidsrechter op elke slak zout had gelegd. Hoewel dus de scheidsrechter de gebeten hond was bij hun hadden ze in onze ogen geen reden tot klagen.

Ook wij hebben geen reden tot klagen want de ploeg die vorige week van Susteren had verloren, SHH, won vandaag afgetekend van NWC Asten (5-0) zodat we nu echt bovenaan staan. Volgende week gaan we dus als koploper (weer) naar Maastricht voor de wedstrijd tegen Polaris. Nu maar hopen dat we met deze druk kunnen omgaan zodat we ook als koploper de carnaval ingaan.  

Share This